Un an nou cu recolte mai bune şi mai sănătoase!

, , 7 Comments

fasole cu mina

În primul rând  trebuie să îmi cer scuze că în ultimele 4 luni nu am mai scris nici un articol. Îmi fac mea culpa şi o sa incerc ca în anul 2015  sa scriu mai mult şi mai bine.

Pentru că se apropie sfârşitul anului 2014, zic că e foarte bine să ne gândim ce am făcut anul acesta şi să încercăm să facem lucrurile să meargă mai bine anul viitor. Aici mă refer la activităţile ce le-am desfăşurat în grădina noastră.

Cred că în primul rând este foarte important să ştim ce seminţe vom folosi,  de aceea sfatul meu este să nu cedaţi impulsului de a obţine mai multă recoltă,  şi să achiziţionaţi seminţe din Olanda, Anglia, SUA, etc.

Încercaţi să folosiţi soiurile şi populaţiile româneşti. O să vă dau 5 motive care să vă determine să folosiţi sămânţă românească:

ardei pop ocale

                                     Ardei capia din grădina mea

1. Gust foarte bun;

2. Rezistenţă mai bună la boli, secetă, frig;

3. Vă puteti produce singuri seminţele;

4. Puteţi folosi mai mulţi ani seminţele  din soiuri şi populaţii locale româneşti,  în comparaţie cu seminţele străine  care sunt de obicei hibride şi se pot folosi  doar un singur an, al doilea an producţia se diminuează foarte mult;

5. Sunteti siguri că sămânţa românească nu este modificată genetic;

rosii populatii locale

Populatie locală de tomate foarte productivă

Doresc să vă aduc la cunoştinţă că s-a deschis site-ul Băncii de Gene Suceava, unde vă puteţi înscrie şi comanda seminţe din populaţii locale.

Adresa web este: www.svgenebank.ro

Atenţie!

Nu se percep nici un fel de taxe!

Va doresc un Crăciun fericit şi un an nou cu multe realizări!

La Multi Ani!

 

 

 

 

 • Ciobanu Claudia Diana

  Buna ziua doamna Danela Murariu.
  Aveti dreptate, gustul ardeilor grasi si capia, din semintele romanesti pe care le-am primit de la SVGB, este foarte bun. Au si consistenta frumoasa, simti ca musti dintr-un aliment, sunt zemosi si aromati. Si rezistenti, de asemenea. I-am mulcit cu paie si fan, i-am udat dupa plantare de trei ori, o data la saptamana (fiind seceta, nu a ploat 6 saptamani nici un strop) si doar le-am rupt „susuorile” cum se zice pe la noi, in rest, Dumnezeu cu mila, si au rodit pana a dat inghetul, sanatosi fiind. La nici 65 de metri, ardeii mamei mele, ingrijiti, sapati, udati, tratati, s-au manat toti, de nu s-a ales nimic de ei. Va multumim pentru toate semintele primite de la SVGB. Tare mi-ar place daca in oferta bancii s-ar gasi si seminte romanesti de: ridichi de luna, morcovi, cartofi, praz, ceapa, floarea soarelui, si… cine stie ce mai viseaza sufletul meu … Va dorim sarbatori frumoase, cu bucurie si toate cele bune !
  Cu stima,
  Diana Ciobanu din Satu Mare.

  • Danela Murariu

   Va multumesc mult pentru cuvinetel frumoase. Incercam an de an sa ne diversificam oferta, dar este dificil cu unele specii, cum ar fi cartoful pentru ca legislatia nu ne permite sa oferim tuberculi de cartof.
   Va doresc un an cu recolta de legume sanatoasa!

 • vasile

  Sarbatori fericite. LA MULTI ANI!

 • Victor de la Darabani.

  Va urmăresc cu atenție articolele. Îmi sunt foarte utile. Va mulțumesc și va urez Sărbători fericite și La multi ani 2015.

  • Danela Murariu

   Va multumesc si eu f. mult pentru incredere. O sa incerc sa scriu mai mult si mai bine.

 • Claudiu Murariu

  La Multi Ani mama :) Sunt mandru de tine si de activitatea ta, mai ales ca noi beneficiem direct de roadele gradinii :p

  • Danela Murariu

   Multumesc mult dragilor. O sa incerc sa scriu mai mult si mai bine in acest an. Voi sunteti motivatia mea principala.