Primele lucrări de îngrijire la pomi (20 februarie-20 martie)

, , Leave a comment

poze pt. blog 030

În fiecare grădină există şi cîţiva pomi fructiferi. Deşi la prima vedere credem că sunt foarte uşor de întreţinut, să ştiţi că nu este adevărat. Pentru a obţine fructe sănătoase şi gustoase, tot anul trebuie să avem grijă de ei la fel ca de celelalte plante din grădină. Dacă toamna târziu sau în timpul iernii am avut grijă şi am făcut tăierile anuale,  acum trebeuie să facem câteva lucrări de primăvară, cum ar fi:

1. Curăţatul pomilor de resturi de fructe sau de  fructe bolnave care au rămas peste iarnă agăţate pe ramuri. Trebuie să strângem toate aceste fructe,  le depozităm la coşul de gunoi sau le dăm foc pentru că sunt purtătoare de boli.

poze pt. blog 025

2. Acolo unde este cazul, se  curăţă scoarţa copacului cu o perie de sârmă pentru îndepărtarea unei ciuperci foarte  dăunătoare

poze pt. blog 029

3. Stropitul pomilor cu ulei horticol care ajută la îndepărtarea insectelor,  blocându-le respiraţia. Uleiul poate afecta si ouale de insecte şi chiar capacitatea unor specii de insecte de a se hrani. Este un produs natural.